+31 (0) 6 53 12 64 12info@stal-borghuis.com

Rob
Rob Borghuis

Welkom bij Stal Borghuis

Passie voor Fokkerij

Het is 105 jaar geleden dat opa Bernard Borghuis begon met de hengstenhouderij in Denekamp. Naast de koeien had hij enkele hengsten waarmee hij bij de boeren de merries dekte en zo wat extra inkomsten genereerde. Toen de KI-paarden in Nederland begon was Stal Borghuis daar als een van de eersten bij. Vele (huidige) hengstenhouders hebben in die jaren bij ons stage gelopen en met ons de Passie voor Fokkerij gedeeld.

Fokkerijadvies en alle hengsten via ons station beschikbaar

Vandaag de dag levert Stal Borghuis een bijdrage aan het stimuleren van de paardenfokkerij met als resultaat, het fokken van goede sportpaarden, waar de ruiters en de fokkers in de toekomst mee verder kunnen. Dit doen we door samen met de merriehouders een doordachte hengstkeuze te maken. Wij geven onafhankelijk advies, gebaseerd op kennis en jarenlange ervaring. We kijken goed naar wat uw merrie “nodig” heeft en wegen dit af tegen uw wensen om zo tot een hengstkeuze te komen. We insemineren uw merrie met welke hengst u wilt. Wij zorgen ervoor dat we het sperma op ons station ontvangen. We zijn een gecertificeerde hengstenhouderij.

Mede dankzij onze vakkundige begeleiding behalen we een zeer hoog drachtigheidspercentage op onze stal. Daar zijn we trots op en u als fokker heeft hier voordeel van.
Naast de fokkerij zijn wij actief in de verhandelen van paarden. We hebben de juiste contacten en een groot en betrouwbaar netwerk. Veelal worden de paarden in de stille verkoop aangeboden, deze paarden staan niet op onze site vermeldt. Neem contact met ons op als u wilt verkopen of iets speciaals zoekt.

Tot slot

Kom gerust een keer vrijblijvend langs of bel ons voor een afspraak dan komen we bij u.

Hartelijke groet,
Rob en Jeanine

Hengstenhouderij Stal Borghuis

Menu