+31 (0) 6 53 12 64 12
Cartano is een mooie indrukwekkende schimmel met een krachtige ruime galop met veel souplesse. Vader Carthago (Capitol I)is de wereldberoemde Olympische hengst die met Jos Lansink vele overwinningen boekte. Moeder E-Dream Girl presteerde succesvol op 1.40m-niveau en was twee jaar op een rij de winnaar van “Holsteiner Springchampionat”. Tevens heeft ze internationaal gesprongen met 10 overwinningen in “(S)schwere Prüfungen”. Haar vader Alasca (Ahorn Z) is gefokt uit de volle zus van de Holsteiner Coriolan. Grootmoeder Valet (Caprivi) bracht in combinatie met Cantus het internationale springpaard Copperfield. Uit deze Holsteiner stam 5625 komt o.a. de internationaal springende Charlottenhof’s Athletica (Athlet Z). In Cartano is al het “Top-bloed” van Holstein verenigd (Carthago, Capitol I, Calando I, Cor de la Bryère, Consul, Ahorn Z, Capitano, Cottage Son xx, en Calypso II).
Cartano won met Jeroen Dubbeldam de hengstencompetitie 2005/2006. De veulens zijn uniform, royaal ontwikkeld, rijtypisch en staan goed in het rechthoekmodel. Dochter Beau-Odette werd Reserve Kampioenschap van de Nationale Veulenkeuring.

Wat cijfers op rij
Cartano zelf mocht deelnemen aan het KWPN verkort Verrichtingsonderzoek omdat hij als 3-jarige de 70 dagen test in Duitsland heeft afgelegd. Deze 70 dagen test vond plaats op het “NRW-Landgestüt” te Warendorf. Cartano heeft deze winnend afgesloten met 137.05 punten voor het springen!
Hierbij de belangrijkste punten van deze 70 dagen test:
• Stap 7.0
• Draf 7.0
• Galop 9.0
• Vrijspringen 9.68
• Spring aanleg 9.50
• Punten van de testruiters voor zijn “Rittigkeit” 8.25
• Punten van de testruiters voor het Parcoursspringen 9.75


stamboom-Cartano

© Copyright 2018 :: Stal Borghuis :: All rights reserved :: Disclaimer ::
Menu